Imkerij Stad & Streek

Op stadsboerderij Eyghentijds zal ook de Imkerij Stad en Streek een centrale rol gaan spelen. Bijen zijn van nature verbinders. Zo ook de imkerij in de stadsboerderij. De imkerij verbindt de interesses van verschillende imkers, fruittelers, scholen, bedrijfsleven, toerisme in de stad en de streek. De imkerij wil de brug slaan tussen een oud ambacht en de dynamiek van deze tijd. De imkerij staat voor een bio-diverse aanpak en werkt uitsluitend met natuurlijke producten.


Wat zijn hoofdonderwerpen van de imkerij:

  1. Het belang van de bijen onder de aandacht van een groot publiek te brengen. Hierbij horen voorlichting, educatie en presentaties.
  2. Bijen spelen een centrale rol als het gaat om biodiversiteit. Samen met de VVV en met Citymarketing worden natuurroutes uitgewerkt.
  3. Bijen zijn niet alleen sociaal en zorgzaam – maar ze zijn vooral ondernemend en spelen snel in op nieuwe situaties. Het is niet voor niets dat bedrijven de bijen vaak zien als symbool voor ondernemerschap. We geven voorlichting aan bedrijven en vragen hen bijenvolken te adopteren.
  4. Bijen houden en honing slingeren is een heel bewerkelijke bezigheid. Er zijn veel, maar ook eenvoudige, werkzaamheden te verrichten. Onder een goede begeleiding een ideale situatie om mensen met een arbeidsbeperking mee te nemen in dit enthousiasme.


Hoe doet de imkerij dat:

De imkerij wil het belang van de bijen zichtbaar, voelbaar en ervaarbaar maken. Ze willen dat doen vanuit een positieve grondhouding. Met bijen werken en over bijen leren is prachtig – er is veel te ontdekken – het is spannend – en het vraagt om veel respect voor de grenzen van mensen en bijen.


Met wie werkt de imkerij samen:

  • Met iedereen die hier belangstelling voor heeft
  • Met andere imkers en de Ambrosius vereniging
  • Met fruittelers en het bedrijfsleven
  • Met beleidsmakers en uitvoerders
  • Met alle andere onderdelen van de stadsboerderij Eyghentijds
Dringend verzoek; parkeer uw auto op de parkeerplaats voor. Dit wegens veiligheid van de jonge bezoekers van de stadsboerderij. Alleen voor het laden van zware imkerijspullen is het toegestaan om naar achteren te rijden. Doe dit dan stapvoets!!!