Over Ons

Stadsboerderij Eyghentijds in Rosmalen
                                                                             even een korte geschiedenis;
Familie van Wagenberg heeft vanuit hun visie en leefwijze op hun biologische varkenshouderij en boerderijwinkel De Jofrahoeve in Esch, de deuren opengezet voor alle geïnteresseerden in het biologisch houden van varkens, scholen, instellingen, verenigingen, kunstenaars en theatergroepen. Zo werd er een aantal jaar geleden in samenwerking met bkkc het project ‘De Boer op’ gepresenteerd, een project van De Kwekerij.


Op het boerenerf in Esch  staat een herbouwde vlaamse schuur waar ruimte is om activiteiten onder te brengen die hun visie uitdragen namelijk; mensen verbinden met het platteland, de dieren, natuur en cultuurhistorie. De vraag: hoe kun je de mens nog meer enthousiasmeren om de stap te zetten naar het platteland, kan beantwoord worden met; platteland verhuizen naar de stad.

Daarom heeft De Jofrahoeve haar expertise en dieren verplaatst naar een uniek plekje in Rosmalen. Hier is ruimte voor het ontvangen en onderbrengen van nieuwe projecten,waar verbinding in de meest brede betekenis, tot uiting kan komen. 


                                                                  en zo ontstond er; Stadsboerderij Eyghentijds in Rosmalen.


Het is een ontmoetingsplaats voor jong en oud, waar beleving en voelen centraal staan, omgeven door een prachtig stukje natuur. Alle elementen van het leven worden hier bij betrokken. Water, hout, vuur, lucht en aarde omringen ons, maar niet iedereen is zich hier van bewust. Wij hopen dat door initiatieven vanuit verschillende partijen, zich dit verder kan ontplooien.


Naast dit alles, kun je op de stadsboerderij terecht in ons boerderijwinkeltje, boerderijterras, de zelfoogst tuinderij 't Wild, speeltuin, educatie, beleving van muziek verzorgd door Modern Classic, dagbesteding voor ouderen, imkerij Stad en Streek, Milieu- Natuur Educatiecentrum, verschillende therapievormen, dagopvang voor 0 - tot 4 jarigen  en verschillende evenementen.De familie is ontzettend dankbaar dat ze dit samen met andere enthousiaste vrijwilligers, mogen realiseren aan de rand van 

's-Hertogenbosch. Het ligt vlak langs de A2 en er zijn al veel belangstellenden vanuit de omliggende wijken, maar zeker ook 

ver daar buiten langsgekomen.