Stadsboerderij Eyghentijds

Klik hier om de ondertitel te bewerken


 Familie van Wagenberg heeft vanuit hun visie en leefwijze op hun biologische varkenshouderij en boerderijwinkel De Jofrahoeve in Esch, de deuren opengezet voor alle geïnteresseerden in het biologisch houden van varkens, scholen, instellingen, verenigingen, kunstenaars en theatergroepen. Zo werd er een aantal jaar geleden in samenwerking met bkkc het project ‘De Boer op’ gepresenteerd, een project van De Kwekerij.


Op het boerenerf in Esch  staat een herbouwde vlaamse schuur waar ruimte is om activiteiten onder te brengen die hun visie uitdragen namelijk; mensen verbinden met het platteland, de dieren, natuur en cultuurhistorie. De vraag: hoe kun je de mens nog meer enthousiasmeren om de stap te zetten naar het platteland, kan beantwoord worden met; platteland verhuizen naar de stad.

Daarom gaat De Jofrahoeve haar expertise en dieren verplaatsen naar een uniek plekje in Rosmalen. Hier is ruimte voor het ontvangen en onderbrengen van nieuwe projecten,waar verbinding in de meest brede betekenis, tot uiting kan komen. En zo ontstond er dit jaar Stadsboerderij Eyghentijds in Rosmalen.

Het programma Melk &Honing van de EO heeft op 21 december 2012 een mooie reportage uitgezonden over de Jofrahoeve. U kunt hier deze aflevering terugzien.